top of page

ZETTINGSMETINGEN

Deformatiemetingen en zettingsmetingen met planimetrie en altimetrie

Als ervaren en beëdigd landmeter voert THopo deformatiemetingen en zettingsmetingen uit voor uw project. We meten referentiepunten met behulp van planimetrie en altimetrie.

Wat zijn deformatie- en zettingsmetingen?

Wanneer u werken uitvoert, is het mogelijk dat gebouwen en constructies in de omgeving hiervan een impact ondervinden. Er kunnen deformaties – of zettingen – optreden. Oog houden voor de stabiliteit van de omringende constructies is dan ook essentieel.

Bij een deformatiemeting of zettingsmeting meten we referentiepunten op de omliggende gebouwen en constructies. Die punten worden voortdurend opgevolgd om mogelijke deformaties snel te ondervangen en te signaleren.

Hoe wordt een deformatiemeting uitgevoerd?

Eerst en vooral worden de referentiepunten bepaald. Dit doen we met behulp van meetbouten, maar ook met reflecterende tape. Deze punten worden voortdurend vergeleken met een ijkpunt, waardoor eventuele zettingen snel opgevangen worden.

Ook scheurvorming in aanpalende constructies wordt gemonitord. Dat doen we met behulp van scheurmeters.

Hoe worden de referentiepunten gemeten?

De kernwoorden hier zijn planimetrie en altimetrie. Bij planimetrie meten we een X/Y-positie met een 0,5” totaalstation. Bij altimetrie wordt de hoogte nauwkeurig gemeten met behulp van een digitaal waterpastoestel.

Wilt u meer weten over onze service in deformatiemetingen en zettingsmetingen?

Neem gerust contact met ons op.

bottom of page